Αρώματα πορτοκαλιού πλημμυρίζουν την κουζίνα μας… ανάλαφρα μπισκοτάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα!
Υλικά
1 φλιτζάνι (+ 4 κουταλιές της σούπας) αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι (+ 4 κουταλιές της σούπας) αλεύρι Αλλατίνη ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν – πάουντερ Αλλατίνη
226 γρ. βούτυρο
¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας καφέ
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Φρέσκο χυμό από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σόδας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη σοκολάτα με 70% κακάο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ο C και προετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον καφέ, το λιναρόσπορο, το σιρόπι καλαμποκιού, το χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα με τα υγρά συστατικά, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά!
Κάντε τη ζύμη σας μικρές μπάλες, πιέστε τες λίγο και τοποθετήστε τες στο ταψί που έχετε προετοιμάσει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και έτοιμα για σερβίρισμα.
https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα