Αγαπημένο γλυκό με καταγωγή από τη Γαλλία, η Crème Brulee έρχεται στο τραπέζι σου με τη βοήθεια του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Το κελάρι», Πέτρου Συρίγου!
Υλικά
8 κρόκους αυγών
1.700 γραμμ. κρέμα γάλακτος
350 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
Λίγη βανίλια Μαδαγασκάρης
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
Βάζουμε τους κρόκους των αυγών σε μια μπασίνα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα μας στην μπασίνα με τους κρόκους αυγού. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε σε μπολ και ψήνουμε σε μπαιν μαρί στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε και όταν κρυώσουν, βάζουμε καστανή ζάχαρη, την οποία καίμε με φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα.
πηγη:coolnews.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες