Ανεπανάληπτη Crème Brulee

Αγαπημένο γλυκό με καταγωγή από τη Γαλλία, η Crème Brulee έρχεται στο τραπέζι σου με τη βοήθεια του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Το κελάρι», Πέτρου Συρίγου!
Υλικά
8 κρόκους αυγών
1.700 γραμμ. κρέμα γάλακτος
350 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
Λίγη βανίλια Μαδαγασκάρης
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
Βάζουμε τους κρόκους των αυγών σε μια μπασίνα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα μας στην μπασίνα με τους κρόκους αυγού. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε σε μπολ και ψήνουμε σε μπαιν μαρί στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε και όταν κρυώσουν, βάζουμε καστανή ζάχαρη, την οποία καίμε με φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα.

πηγη:coolnews.gr

Close