Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό

Ένα τέλειο κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολατένιας βουτυρόκρεμας. Για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλυκό που θα το σερβίρετε σαν απλό κέικ ή και σαν τούρτα !!!

Υλικά συνταγής

Για το κέικ:
360 ml γάλα
130 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
3 αυγά
Για την επικάλυψης βουτυρόκρεμας:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη άχνη
180 σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάκια
1 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Πέρνετε ένα στρογγυλό ταψί ή τετράγωνο με αποσπώμενη βάση με διάσταση 25 ή 26 εκ., στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση του και το βουτυρώνετε καλά στη βάση πάνω από το χαρτί ψησίματος και στα τοιχώματά του. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Για το κέικ: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα. Μόλις κάψει καλά το αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε και τη μελάσα ή το μέλι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αυτή. Αφήνετε τη κατσαρόλα στη άκρη να χλυαρίνει καλά το μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα ξηρά υλικά, δηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο, που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε στο μείγμα τα 2/3 του μείγματος γάλα-κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως. Μέσα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος γάλα-κακάο ρίχνετε τα 3 αυγά και τα χτυπάτε (μέσα στη κατσαρόλα) με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και αυτό το μείγμα στο μπολ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το έτοιμο σοκολατένιο μείγμα στο ταψάκι. ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10-15 λ να σταθεί μέσα στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη βουτυρόκρεμας: Κόβετε σε κομματάκια τη κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.σ. από το βούτυρο. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να χλυαρίνει.
Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο, το οποίο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας διαρκώς το χτύπημα μέχρι να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχντετε και 1 κ.γ. και χτυπάτε 1/2 λ επιπλέον.
Μεταφέρετε το κρύο πλέον κέικ σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτετε, με μια μαρίζ, στην κορυφή και τα τοιχώματά του. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Close