Μετά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες,δε θα μπορούσα να μην σας δείξω τρεις καταπληκτικες συνταγές για δίπλες!!!
Είναι πεντανόστιμες και απολαυστικές!!!
Διπλές με πορτοκάλι
- 4 αυγά
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
- 2 κιλά αραβοσιτέλαιο και
- 1 κιλό ελαιόλαδο για τη φριτέζα
Για το μέλωμα θέλουμε
- 3 φλυτζάνια μέλι 1 1/2 νερό
- Θα χρειαστούμε και μέλι αδιάλυτο
- κανέλα
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιών 2 κουταλιές λάδι λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.
- Ανοίγουμε φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό κόβουμε με τη ροδέλα λουρίδες και αφού ζεστάνουμε καλά το λάδι στη φριτέζα τις ρίχνουμε μέσα να ψηθούν.
- Οταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα 3 φλυτζάνια μέλι και το 1 1/2 νερό και τις σιροπιάζουμε.
- Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε κατευθείαν μέλι αγνό και κανέλα.πηγη:https://www.sintagespareas.gr/
Διπλές με σοκολάτα
-500 γρ αλεύρι
-5 αυγά
-2 κουταλιεσ του γλυκού ζάχαρη
-1 κουταλια του γλυκού λάδι
500 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
Βάζουμε τα 2 δάχτυλα και ανακατεύουμε τα αυγά στο κέντρο, έτσι τα αυγά τραβούν όσο αλέυρι χρειάζονται και το μίγμα μας δε κάνει γρουμπουλάκια. Όταν το μίγμα πήξει το ζυμώνουμε. Μετά την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα για να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να ξεπαγώσει για ένα μισάωρο και ανοίγουμε φύλο. Με ένα μαχαίρι ή με το μηχάνημα που κόβει την πίτσα κόβουμε σε ευθείες και φτιάχνουμε ή τριγωνάκια ή τετράγωνα. Πριν κόψω κομματάκια αλήφω μια ευθεία με νερό βάζω στο μισό 2 κομμάτια σοκολάτα και αφήνω την ίση απόσταση κενή. Μετά το σκεπάζω με την άδεια μεριά, τα πιέζω τριγύρω και τα κόβω σε δύο κομματάκια. Τα αφήνω λίγο στην άκρη να ξεραθούν για να μην ανοίξουν και τισ ρίχνω μέσα σε καυτό λάδι. Και οι δίπλες μου είναι έτοιμες!
Extra tip: Πασπαλίζω με ξηρούς καρπούς και στη συνέχεια ρίχνω μέλι ή για τους φανατικούς της σοκολάτας ρίχνω από πάνω σος σοκολάτας.πηγη:https://eleu8eroidiadiktuwmenoi.blogspot.gr
Διπλές Με Μαστίχα
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού μαστίχα ποτό
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη και κανέλα ή μέλι και καρύδια
- ή μέλι και καρύδια
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά,τη μαστίχα και το μπέικιν. Ζυμώνουμε ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή. Κόβουμε κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 3-4 εκ. και τις δένουμε κόμπο ήφιόγκο. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις σερβίρουμε με άχνη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.πηγη:https://argiro.gr
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Έξαλλος ο Αχιλλέας Μπέος : «Ποιος θα με κρίνει; Ο Τσαλίκης η λουλού; Μη τρελαθούμε τώρα»
- Ανακαλούνται χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Υπάρχει κίνδυνος για φωτιά και Ηλεκτροπληξία
- Η Γη της Ελιάς: Νεκρό το μωρό της Αφροδίτης και του Χρήστου
- Πασχάλης Τσαρούχας : Ο Παράνομος έρωτας με τη μητέρα του Απόστολου Γκλέτσου που του άλλαξε ζωή και καριέρα
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ : Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι στις περισσότερες περιοχές της χώρας