Εύκολα καλοκαιρινά μπισκοτόγλυκα
Όταν ήμουν παιδάκι και έβλεπα το πρώτο μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Όχι τόσο για το γλυκό, αλλά για το τέλος του σχολείου και την αρχή των διακοπών!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΔΙΧΡΩΜΟ
Υλικά
Εύκολα καλοκαιρινά μπισκοτόγλυκα2 πακέτα Πτι-μπερ σοκολάτα
1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
1 φακελάκι κουβερτούρα σε νιφάδες
Για τα φακελάκια Άνθος αραβοσίτου όπως γράφουν πίσω οι οδηγίες θα χρειαστείτε,
1.320ml γάλα
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:1. Βάλτε μια στρώση μπισκότα, σε ένα παραλληλόγραμμο Pyrex.
2. Ετοιμάστε τη κρέμα όπως λένε οι οδηγίες στο φακελάκι του Άνθους αραβοσίτου σοκολάτας.
3. Περιχύστε τα μπισκότα με τη κρέμα, αλλά σιγά-σιγά, για να μη σας σηκωθούν.
4. Βάλτε επάνω από τη κρέμα τη δεύτερη στρώση μπισκότα.
5. Ετοιμάστε τη κρέμα βανίλια.
6. Περιχύστε τα μπισκότα σιγά-σιγά.
7. Πασπαλίστε τη καυτή κρέμα, με τις νιφάδες κουβερτούρας.

Αφήστε λίγο το γλυκό να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας και μετά βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει. Θα σας εντυπωσιάσουν οι λιωμένες νιφάδες που όταν παγώσουν θα κάνουν μια ωραία κριτσανιστή κρούστα.

Μπισκοτόγλυκο βανίλια

ΜΠΙΣΚΟΤΌΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ 450Χ450

Υλικά

2-3 πακέτα μπισκότα Μιράντα
2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
Μερικά κερασάκια φρουί γλασέ κομμένα στη μέση

Για τα φακελάκια Άνθος αραβοσίτου όπως γράφουν πίσω οι οδηγίες θα χρειαστείτε,
1.320ml γάλα
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Βάλτε μια στρώση μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο Pyrex.
2. Ετοιμάστε τα δυο φακελάκια κρέμα βανίλιας και προσθέστε τα φρουί γλασέ.
3. Περιχύστε τα μπισκότα με τη μισή κρέμα, αλλά σιγά-σιγά, για να μη σας σηκωθούν τα μπισκότα.
4. Βάλτε επάνω από τη κρέμα τη δεύτερη στρώση μπισκότα.
5. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα σιγά-σιγά.

Αφήστε το γλυκό στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.

Τρίψτε τα μπισκότα που σας έχουν περισσέψει και πασπαλίστε το γλυκό, πριν το βάλετε στο ψυγείο για να παγώσει.

Μπισκοτόγλυκο με μους γιαούρτι ανανά

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΝΑΝΑΣ 450Χ450

Υλικά

1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ανανά σε ροδέλες
2 πακέτα μπισκότα Πτι-Μπερ
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 κεσεδάκι των 200 γραμμ. γιαούρτι φρούτων ανανά
1 κεσεδάκι των 200 γραμμ. γιαούρτι  στραγγιχτό
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
750 γραμμ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
Μερικά μαρασκίνο, ή βύσσινο γλυκό, ή φράουλες, για στόλισμα

Εκτέλεση:

1. Σουρώνετε τον ανανά και κρατάτε το ζουμί του, για να φτιάξετε το ζελέ.
2. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα 250 γραμμάρια νερό να ζεσταθεί και διαλύετε τα δύο φακελάκια ζελέ. Όταν διαλυθούν καλά, προσθέτετε το χυμό του ανανά και  παγωμένο νερό, που όλο μαζί να είναι, 250 γραμμάρια. Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει.
3. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να πήξει και προσθέτετε πάντα χτυπώντας, τα 2 κουτιά ζαχαρούχο, τα 2 γιαούρτια, τις βανίλιες και τέλος το ζελέ που έχει ήδη κρυώσει.
4. Βάζετε μια στρώση μπισκότα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο Pyrex.
5. Απλώνετε από πάνω, τη μισή ποσότητα της μους γιαούρτι ανανά.
6. Τοποθετείτε τη δεύτερη στρώσει μπισκότα και απλώνετε επάνω τους την υπόλοιπη μους.
7. Στολίστε το γλυκό με τις ροδέλες ανανά και στη τρυπούλα του ανανά για διακόσμηση βάλτε χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι μαρασκίνο, βύσσινο γλυκό, φράουλες κ.λ.π
8. Σκεπάστε το γλυκό με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει.
πηγη:lifesharing.gr

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες

mpiskotoglyko

400 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες

2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
1 με 1/2 πακέτο πτι μπερ
λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές λικέρ για τα μπισκότα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή σας. Αναμειγνύεται το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα.
Απλώνετε τη μισή ποσότητα από της φράουλες σε μια στρώση πάνω απ’ τα μπισκότα. Ραντίζετε με λίγο λικέρ. Περιχύνετε τις φράουλες με το 1 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνετε για άλλη μια φορά τη διαδικασία βάζοντας πρώτα μια στρώση πτι μπερ, έπειτα την υπόλοιπη ποσότητα φράουλες και τέλος το δεύτερο ποτήρι με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτετε την επιφάνεια με μπισκότα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και άρωμα λεμονιού

Εύκολα καλοκαιρινά μπισκοτόγλυκα
Υλικά
άνθος αραβοσίτου βανίλια: 2 φάκελοι
μπισκότα πτι μπερ: 200 γρ.
γάλα: η ποσότητα που υποδεικνύει η συσκευασία της βανίλιας και 1/2 φλιτζάνι επιπλέον για να περιχύσετε τα μπισκότα
σοκολάτα τριμμένη: 100 γρ.
κακάο: λίγο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα
λιμοντσέλο και ξύσμα λεμονιού για άρωμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την κρέμα Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. Ζεσταίνετε πολύ ελαφρά το ½ φλιτζάνι γάλα και προσθέτετε το λιμοντσέλο για άρωμα. Βρέχετε μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνετε σε ένα μέτριο ταψάκι ή μακρόστενη φόρμα.
Απλώνετε μια καλή στρώση κρέμας και περιμένετε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα. Βρέχετε πάλι μερικά μπισκότα στο αρωματισμένο γάλα και φτιάχνετε μια δεύτερη στρώση. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Αφήνετε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο προτού το σερβίρετε. Πασπαλίζετε την τελευταία στιγμή με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
πηγη:.icookgreek.com/
Μπισκοτογλυκό Θεικό!!
mpiskotoglyko1
Για την βάση κι ενδιάμεσα
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά ρούμι
Για την κρεμά
1/2 λίτρο γάλα
100 γραμ.ζάχαρη
60 γραμ.αλεύρι
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 βανίλια
Για το γλάσο
1 κουβερτούρα
1 κοφτή κουταλιά σούπας βούτυρο
3 κουταλιές γάλα (βλέπετε με το μάτι την ρευστότητα της κρέμας και αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο γάλα)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε ..
Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σε άλλη κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ ή ένα τάπερ, βουτάμε αστραπιαία τα μπισκότα μέσα στο γάλα, στο οποίο έχουμε προσθέσει και το ρούμι και τα στρώνουμε ομοιόμορφα 1 στρώση. Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Από πάνω ξαναβουτάμε τα μπισκότα στο μείγμα γάλα ρούμι και τα στρώνουμε ομοιόμορφα, δηλαδή δεύτερη στρώση. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιοόμορφα.
Τέλος ρίχνουμε το γλάσο και με την βοήθεια μιας σπάτουλας το φτιάχνουμε ίσιο. Από πάνω στολίζουμε το κάθε κομμάτι που θα κόψουμε με 1 τριγωνάκι σπασμένο μπισκότο και σε όλη την επιφάνεια πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Μπορούμε αυτό το γλυκό να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολάκια.
Για το γλάσο
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε μέσα την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία περιμένουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ανάλογα με την ρευστότητα που θέλουμε προσθέτουμε ίσως και λίγο περισσότερο γάλα.
Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Εύκολα καλοκαιρινά μπισκοτόγλυκα

Υλικά
Για την βάση:
2½ Πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου
2 Κουταλιές βιτάμ
1 Πορτοκάλι τον χυμό
Για την Γέμιση:
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλ. Γιώτης
2 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
150 μ.λ. κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
200 γρ. μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα σπάω τα μπισκότα με τα χέρια, ρίχνω το βιτάμ λιωμένο και το χυμό από το πορτοκάλι και τα ανακατεύω καλά.
Στρώνω τα μπισκότα σε ένα γυάλινο πυρέξ και τα πατάω καλά με το χέρι μου, για να γίνει η βάση.
Χτυπάω την κρέμα Γιώτης, όπως αναγράφεται στο κουτί και την βάζω πάνω από τα μπισκότα.
Χτυπάω τα κρύα μόρφατ με την κρέμα γάλακτος και προσθέτω σιγά σιγά το ζαχαρούχο. Στρώνω τη σαντιγύ πάνω από την κρέμα.
Ζεσταίνω τη μαρμελάδα και καλύπτω την επιφάνεια του γλυκού.
Αφού καθίσει το γλυκό 6 ώρες στο ψυγείο μετά είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το Γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο. Τα Μόρφατ αν είναι κρύα η σαντιγύ δένει πιο καλά. Μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια και με άλλη μαρμελάδα.
ΜπισκοτοΓλυκό OREO
Γλυκό ψυγείου OREO
2 λίτρα φρέσκο γάλα 1 και 1/4 φλ. ζάχαρη 8 κ.σ. corn flour (γεμάτες) 2 βανίλιες 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη 2 συσκευασίες (370 γρ.) Double OREO 2 συσκευασίες (310 γρ) OREO με γέμιση σοκολάτας 1 φλ. γάλα κρύο 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την βανίλια και διαλύουμε το corn flour με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε στα δυο. Στη μισή δόση προσθέτουμε την κουβερτούρα  γάλακτος τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο γάλα και στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτας. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση βουτηγμένα σε γάλα OREO και τα πατάμε λίγο για να μπουν στην κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε για 5 να σταθεί γιατί αλλιώς θα πεταχτούν στην επιφάνεια και αδειάζουμε σε στρώση την κρέμα βανίλιας. Τέλος γαρνίρουμε με OREO και κουβερτούρα  γάλακτος τριμμένη. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, περίπου 1 ώρα.
πηγή argiro.gr

Close