Λαχταριστη Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Λαχταριστη Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
– 6 αυγά
– 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά (τριμμένη)
– 1½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια (ψιλοκομμένα)
– 2 κουταλάκια κανέλα
– ¼ του μικρού κουταλιού γαρύφαλο
– 1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
– 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
– 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
– 3 κουτ. σούπας κονιάκ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
– 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1 λίτρο γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
– 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 55% κακάο)
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος
– 30 με 50 ml μέλι
– Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την
ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το
κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου,
μέχρι να αφρατέψουν. Σε μπολ, αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το
γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά,
ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Τέλος,
ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να
ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι
(33Χ28 εκατ. περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180
βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα το
οποίο πρέπει να βγει στεγνό). Όταν πλέον είναι έτοιμη, προσεκτικά και με
μια κουτάλα (όχι απότομα και όχι όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη
την επιφάνεια της πίτας.

 

3. Σε μπολ, βάζουμε μία κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την
ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα
και μόλις βράσει, ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια
φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά,
την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα

 

4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε
πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αφήνουμε
το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα.

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά
Μερίδες: Για ταψάκι 33Χ28
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
πηγη 

Κατερίνα Βηττα
Κατερίνα Βηττα

Που μπορεί να σε οδηγήσει το πάθος σου για τους υπολογιστές και το διαδίκτυο; Εμένα με οδήγησε αρχικά στο blogging και τώρα author & website Editor στο team του Daddy-cool. Ποια είμαι; Είμαι η Κατερίνα και λατρεύω να ξετρυπώνω νέες ιδέες, ειδήσεις για celebrities, κατασκευές Diy , και ότι έχει σχέση με μόδα και stylish. Είμαι μαμά της Άννα-Μαριας , μιας υπέροχης ροκ έφηβης, παντρεμένη με τον άντρα που ερωτεύτηκα στα εφηβικά μου χρόνια και είμαι καλά!


Close