Αφράτο παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή από την Ελένη Μακροδημήτρη

Αφράτο παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή  από την Ελένη Μακροδημήτρη

500γρ κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα
1 μεγαλο εβαπορε λαιτ
1 ζαχαρουχο
2 βανιλιες
1 σιροπι σοκολατας

Χτυπαμε καλα την κρεμα γαλακτος στο μιξερ μεχρι να στεκεται και μετα προσθετουμε το εβαπορε και χτυπαμε για 2′
Στη συνεχεια προσθετουμε το ζαχαρουχο και τις βανιλιες και χτυπαμε για αλλα 2′ . Βαζουμε το ενα τριτο απο το μειγμα μας σε αεροστεγες ταπερ μετα λιγο σιροπι σοκολατας,μειγμα,σιροπι σοκολατας μεχρι να τελειωσουν γαρνιροντας απο πανω με σιροπι και αφηνουμε να παγωσει τουλαχιστον 6 ωρες στην καταψυξη.
Ολα τα υλικα μας πρεπει να ειναι παγωμενα.

Ελένη Μακροδημήτρη
Ελένη Μακροδημήτρη

Με λένε Ελένη Μακροδημήτρη, είμαι παντρεμένη και έχω δυο μικρούς γιους, το Γρήγορη και το Γιάννη. Η σχέση μου με τη μαγειρική μετράει πολλά χρόνια. Από μικρό παιδάκι σχεδόν. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στην κουζίνα μου κάνοντας πράξη τις σκέψεις μου. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι έμπνευση και δημιουργία... Ότι γίνεται με αγάπη και ηρεμία πετυχαίνει πάντα!!


Close