Ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας με νουτέλα, με πραλίνα φουντουκιού και γλάσο σοκολάτας. Ένα κέικ που θα λατρέψουν σίγουρα τα παιδιά σας αλλά και εσείς.
Χρόνος: 40λ

Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά συνταγής
Για το κέικ
- 6 μεγάλα αβγά
- Ελάχιστο αλάτι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαλακό βούτυρο
- 1 κουτί των 400γραμμ. Nuttella
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα φουντούκια
- 115γραμμ. λειωμένη κουβερτούρα
Για το γκλάσο
- 115γραμμ. Ολόκληρα φουντούκια
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
- 115γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175ο C και βουτυρώνουμε μια φόρμα 22 εκατοστών.
- Λειώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μιξεράκι μας, το βούτυρο με την Nuttella, προσθέτουμε τους κρόκους, το ρούμι, την λειωμένη κουβερτούρα και τα θρυμματισμένα φουντούκια.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλατάκι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Αναμιγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα την μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας και τα αδειάζουμε στην φόρμα.
- Φουρνίζουμε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το γκλάσο
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι, καβουρντίζουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ρούμι. Τα ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.
- Όταν λειώσει η σοκολάτα, χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το κέικ στην πιατέλα μας, το περιχύνουμε με το γκλάσο και το στολίζουμε με τα καβουρντισμένα φουντούκια. [Κρατάμε και κάποια φουντούκια ολόκληρα για διακόσμηση]

Πηγή:https://www.lifesharing.gr/articles/gluka/