Υλικά 2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί εβαπορέ 500 ml ΚRΕ ΤΟRRΕ(φυτικη κρεμα γαλακτος) 2 βανίλιες 1 σφινάκι σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλαςγια το γαρνίρισμα σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας,τρούφα,φλούδες σοκολάτας κ.ά.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας,εκτός από τα μπισκότα,σε μπολ
και τα χτυπάμε,μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.![]()
![]()
Προσθέτουμε στο μπολ και τα μπισκότα σπασμένα σε
κομμάτια και ανακατεύουμε να ενωθούν.![]()
Αδειάζουμε σε σκεύος που να μας δίνει κομμάτια πάχους
τουλάχιστον 2 δαχτύλων![]()
Δεν ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού,την αφήνουμε
ανάγλυφη,για να μπορεί να σταθεί καλύτερα το σιροπάκι
που θα προσθέσουμε από πάνω.![]()
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε,το περιχύνουμε με σιρόπι της επιλογής μας
(εγώ το προτιμάω με σιρόπι καραμέλας),τρούφα,φλούδες σοκολάτας ή
ό,τι άλλο σας αρέσει!!!![]()
ΣΗΜ:Αν αντί για σιρόπι προσθέσουμε στο μείγμα 2 κ.σ. καφέ στιγμής, θα πάρουμε ένα υπέροχο γλυκό με γεύση μόκας και άρωμα καφέ!!! πηγη