Μια εύκολη συνταγή για το τέλειο σοκολατένιο γλύκισμα. Υπέροχο πυκνό μπράουνις στη βάση, με τέλεια κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος και νουτέλας και σοκολατένιο γλάσο για επικάλυψη. Το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
Για το μπράουνις:
3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο, βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη κρέμα ζαχαρούχου, νουτέλας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
1 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Νουτέλα
Για την επικάλυψη:
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22-23 εκ. περίπου.
Για το μπράουνις: Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε και τα αυγά και χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε άλλο μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ρίχνετε αυτό το μείγμα σταδιακά στο μπολ με το μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα μπράουνις στο βουτυρωμένο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγεί με μερικά υγρά ψίχουλα κολλημένα πάνω της. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
Για τη κρέμα ζαχαρούχου, νουτέλας: Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας και τη μερέντα ή νουτέλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Μόλις το νερό αρχίζει να σιγοβράζει, ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί, το αφήνετε στην άκρη για 3 λ περίπου, το ανακατεύετε και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού το στρώνετε ισομερώς πάνω από το ψημένο μπράουνις. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα νουτέλας, φτιάχνετε τη σοκολατένια επικάλυψη. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με το φρέσκο βούτυρο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα μετά το ανακατεύετε και ελέγχετε ανά 10 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας σε κάθε έλεγχο) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα πλέον κρέμα νουτέλας, ισιώνετε την επιφάνεια και το αφήνετε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξει. Κόβετε το γλυκό σας σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
www.sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα