Χοιρινό με πατατοσαλάτα της Έφης

Είναι σίγουρα η καλύτερη συνταγή μου,το νοστιμότερο χοιρινό και πατατοσαλάτα που έχετε δοκιμάσει.

ΥΛΙΚΑ για 3-4 μερίδες
600 γρμ χοιρινό(αυτο που παίρνουμε για την τηγανιά)
2 ξερά κρεμμύδια
400 γρμ χυμό ντομάτας
250 μλ κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
κάρυ
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το χοιρινό είναι ήδη κομμένο σε κομματάκια κι έτσι ξεκινάμε κατευθείαν το μαρινάρισμα με ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι΄ρίγανη,πάπρικα και κάρυ.Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και λίγο αργότερα προσθέτουμε και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Όταν το χοιρινό σοταριστεί καλά,προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος.Θα προσθέσουμε και λίγο ακόμα από όλα τα υλικά μας σε μορφή σκόνης και θα χαμηλώσουμε τη φωτιά.
Όταν το χοιρινό μαλακώσει και η σάλτσα μας δέσει,σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
7-8 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
μαγιονέζα
κρεμμύδι
βασιλικός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ απλή.Το μυστικό είναι,να έχουν όλα τα υλικά μας την ίδια ένταση σε γεύση.Οι αναλογίες είναι δύσκολο να καθοριστούν,αλλά η συνταγή θα πετύχει αν έχετε στο μυαλό σας το παραπάνω μυστικό.Χονδρικά,χρειάστηκα περίπου μισό βάζο μαγιονέζα και ένα μεγάλο κρεμμύδι.

Αφού ξεφλουδίσουμε και πλύνουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε κομμάτια για να βράσουν γρηγορότερα.Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε πολύ ψιλοκομμένα όλα μας τα υλικά.Απλή η συνταγή,όμως για τα δικά μου γούστα η νοστιμότερη.

Χοιρινό με πατατοσαλάτα Χοιρινό με πατατοσαλάτα1

Έφη Μπαξεβάνη
Έφη Μπαξεβάνη

Η Έφη Μπαξεβάνη ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.Μητέρα ενός μικρού αγοριού,αφιερώνει το χρόνο της στην οικογένειά της και στη δουλειά της,που τόσο αγαπάει."Η διδασκαλία με ολοκληρώνει ως άνθρωπο.Είναι το επάγγελμα που ήθελα να κάνω από μικρή.Μια άλλη μεγάλη αγάπη μου όμως,είναι η μαγειρική.Μου αρέσει να δημιουργώ καινούριες,πρωτότυπες συνταγές και κυρίως να διακοσμώ τα πιάτα μου"Την Έφη τη γνωρίσαμε μέσα από τη σελίδα της και την ομάδα μαγειρικής που διαχειρίζεται


Close