Χοιρινή τηγανιά ψημένη με ζυμάρι:
σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χοιρινό.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη,σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα πολλα ζουμιά.
Ετοιμάζουμε ενα ζυμαρακι:για αυτο το πυρέξ έβαλα μισό ποτήρι χλιαρό νερό ενα φακελάκι μαγιά λιγο ζάχαρη λιγο αλάτι και αλευρι οσο παρει να γινει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χερια.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Βάζουμε το κρέας σε ενα πυρέξ ρίχνουμε ντοματίνια η ντομάτες κομμένες σε κομμάτια πιπεριές κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια,ενα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Δείτε ακόμη: Χοιρινό με μανιτάρια στην λαδόκολλα
Σε αλευρωμενο παγκο ανοιγουμε το ζυμάρι μας πατώντας με τα χερια στο μέγεθος που ειναι το πυρέξ μας.
Το τόποθετουμε πάνω απ το κρέας και προσθετουμε λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να παρει χρώμα το ζυμάρι.
Δείτε ακόμη: Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα
Το σερβίρουμε σπάζοντας το ζυμάρι μεσα στο κρέας ή αναποδογυριζουμε το πυρέξ σε μια πιατέλα!
H συνταγή είναι από την καταπληκτική σελίδα στο facebook: Ζουζουνιες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες