Υλικά
1 κιλό χοιρινό
4 μαρούλια χονδροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο ,η ,μία σελινόριζα ψιλοκομμένη για πιό ωραία γεύση
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αβγά
χυμό απο λεμόνια
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι ,η κόρν φλάουρ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τοκρέας ,τα κρεμμύδια ,το πράσο,η την σελινόριζα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει.[περίπου 50 -60 λεπτά]
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια ,αλάτι ,πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται τα λαχανικά.
Προσέχουμε να έχει λίγο ζουμάκι για το αβγολέμονο .
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Βάζουμε στο μούλτι τα αβγά ολόκληρα ,το χυμό λεμονιών,και το αλεύρι ,η το κόρν φλάουρ.τα χτυπάμε όλα μαζί και κουνόντας την κατσαρόλα τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας ,Αφήνουμε να πάρει 1 -2 βράσεις κι είναι έτοιμο !
Αλλος τρόπος αλλά με κίνδυνο να κόψει το αβγό αν δεν είμαστε έμπειρες είναι ο κλασικός τρόπος της μαμάς,χτύπημα με το πιρούνι και σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι και μετά το ρίχνουμε με προσοχή στην κατσαρόλα .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα