Χριστουγεννιάτικα Τσουρεκάκια Χιονάνθρωποι

Χριστουγεννιάτικα Τσουρεκάκια Χιονάνθρωποι

Υλικά Συνταγής:
650 γραμμ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις, 200 γρ.γάλα χλιαρό,
120 γρ. φρέσκο βούτυρο, 3 φακελάκια Μαγιά Στιγμής, 2 αβγά, 220 γρ.ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι Καρυκεύματα: μαχλέπι, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού,
κακουλέ. Κουβερτούρα Πλάκα, Κουβερτούρα σε σταγόνες
Στάδια Συνταγής:
Στα 100 γραμμ. χλιαρό γάλα διαλύουμε τη Μαγιά Στιγμής και προσθέτουμε 100 – 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις για να φτιάξουμε το προζύμι, το οποίο διατηρούμε σε θερμό περιβάλλον (κατά προτίμηση σε λεκάνη σκεπασμένη με υγρή πετσέτα). Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά και τα μυρωδικά. Μόλις το προζύμι διπλασιάσει τον όγκο του, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι πάλι σε θερμό περιβάλλον, τόσο ώστε να φτάσει στο σημείο να έχει διπλασιάσει τον όγκο του. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια ζύμης τα οποία τα πλάθουμε σε μορφή μπάλας για να δημιουργήσουμε το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Κόβουμε πιο μικρά κομμάτια ζύμης για το σκουφάκι και για τα χέρια Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 150°C. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βάζουμε για μάτια, Κουβερτούρα σε Σταγόνες και με την Πλάκα Κουβερτούρα φτιάχνουμε το στόμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κα τα χιονανθρωπάκια μας είναι έτοιμα !

Πηγή: /paidikoparty.gr
Close