Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρολό peppermint

Χριστουγεννιάτικο κέικ ρολό- Peppermint

Είναι ένα εκπληκτικό και εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα σας κλέψει τις καρδιές εμφανισιακά, και δεν θα σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι.
Φύγαμε για την συνταγή??

ΥΛΙΚΑ  για  Χριστουγεννιάτικο ρολό peppermint

ΚΕΙΚ: 1 φλυτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
3 μεγάλα αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΓΈΜΙΣΗ: 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
100 γρ βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι εκχύλισμα μέντας

ΓΛΑΣΣΟ: 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλια της σούπας γάλα.
Τριμμένες καραμέλες μπαστουνάκια peppermint

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμους
Σε ένα ταψί βάλτε λαδόκολλα, περάστε με λίγο λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, και το κρεμόριο μαζί. Ανακατέψτε.
Σε σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ, τα αυγά με 1/3 φλιτζάνιου νερό περίπου για πέντε λεπτά.
Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε στο μείγμα των αυγών, το αλεύρι με όλα τα άλλα υλικά που είχατε προσθέσει.
Χωρίστε σε δυο μπολ το μείγμα του κέικ και στο ένα προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Δείτε ακόμη ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

Με ένα κουτάλι κάντε γραμμές, παράλληλες , πάνω στην λαδόκολλά και εναλλάξ τα χρώματα, που να μην ξεπερνούν τα 10εκ. Στην φωτογραφία θα δείτε ότι υπάρχουν 4 κόκκινες γραμμές και 4 άσπρες.
Ψήστε 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι το λευκό να αρχίζει να ροδίζει.
Ενώ το κέικ σας ψήνετε, πάρτε μια πετσέτα καθαρή και απλώστε σε όλη το 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη. Έτσι ώστε να καλύψει την πετσέτα της κουζίνας εντελώς.

Όταν γίνει το κέικ αναποδογυρίστε το πάνω στην πετσέτα με την άχνη και ξεκολλήστε προσεκτικά την λαδόκολλα. Τυλίξτε το κέικ έτσι όπως είναι σε ρολό και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα, έτσι αλλά όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες. Αυτό θα δώσει την ελαστικότητα που θέλετε.
Για την κρέμα σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, την άχνη, και το εκχύλισμα μέντας μέχρι να αφρατέψουν.
Αφού κρυώσει το κέικ σας.

Ξετυλίξτε την πετσέτα απλώστε την κρέμα και ξανα τυλίξτε το κέικ και αυτή την φορά χωρίς την πετσέτα. Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί. Όταν θα είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, χτυπήστε ελαφρά την άχνη ζάχαρη και το γάλα.
Γλασσάρετε το κέικ και τελειώστε με τα κομμάτια καραμέλας.

Close