Εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μερέντα

My Christmas Cookies!Θα υπάρξει και συνέχεια….!Κάτι ετοιμάζεται…!όταν παίρνεις μια πρότυπη συνταγή και βάζεις τις δικές σου πινελιές και την εξελίσσεις!
είχα να την φτιάξω πάρα πολύ καιρό και ευχαριστώ το daddy-cool που μου τη θύμισε (Η αρχική συνταγη με τρια υλικα είναι εδω  )

 

Υλικά:
400 γρ.μερέντα
3 αυγά
1 φαρίνα των 500 γρ + μισό φλιτζάνι του τσαγιού περίπου
(βάζω τόσο όσο χρειάζεται για να έχω μια σφιχτή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια).
1 κ.γ γεμάτη κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/4 κ.γ τζίντζερ
Προαιρετικά 1 πρέζα αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο (κατά προτίμηση)
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
λίγες σταγόνες ρούμι η έτοιμη εσάνς ρούμι.

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε.Μόλις ενωθούν τα υλικά μας ανοίγουμε με πλάστη και κόβουμε με κουπατ σε ότι σχήματα θέλουμε.

Έβγαλα περίπου 50-55 κομμάτια.Το πάχος της ζύμης ήταν περίπου 4-5 cm και στον φούρνο μου,χρειάστηκε να τα ψήσω 12-14 λεπτά στους 180 βαθμούς

Πάνω από τα μπισκότα μου έβαλα αυγόγλασο το οποίο χρωμάτισα και μόλις τα διακόσμησα,τα άφησα να στεγνώσουν όλη νύχτα.

Αν την επόμενη ημέρα δείτε οτι το γλάσο θέλει κι άλλη ώρα για να στεγνώσει τότε σας έχω ένα κολπάκι…
θα βάλετε τα μπισκότα σε ταψάκι με λαδόκολλα και θα τα αφήσετε στον φούρνο στους 60 βαθμούς με αέρα και στην πόρτα θα βάλετε μια πετσέτα έτσι ώστε να μην κλείσει τελείως. μετά απο 20-30 λεπτά (ανάλογα με το γλάσο) θα είναι έτοιμα!

Για το γλάσο (για μία δόση):
30 γρ. ασπράδια
500 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ φρέσκο χυμό λεμόνι.
προαιρετικά 1 βανίλια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το ασπράδι για 1 ένα λεπτό στην 2η ταχύτητα και μόλις γίνει αφρός,ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυμάμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.όταν το μείγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμα.

*Για τα δικά μου μπισκότα έκανα διπλή δόση αυγόγλασο.
*χτύπησα στην αρχή με το σύρμα του μίξερ και μόλις πρόσθεσα την άχνη χτύπησα με το φτερό (η Κ)

Καλή επιτυχία!!!

christmas_cookies-3 ingridient

Close