Το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού! Συνταγή για παγωτίνια με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα για να τρώνε παιδιά και μεγάλοι όλο το καλοκαίρι! Φτιάξτε τα δικά σας ατομικά παγωτά με κρέμα ή κακάο και ελάχιστα υλικά! Εύκολα παγωτά και πεντανόστιμα!
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο πλήρης
- ζάχαρη άχνη 100γρ (προαιρετική για πιο γλυκό)
- ζαχαρούχο γάλα 1
- μπισκότα 3 πακέτα digestive
- βανίλια 3
- κακαο κατά βούληση
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε 2 κ.σ από την κρέμα πάνω σε κάθε μπισκότο και καπακώνουμε με ένα άλλο. Πιέζουμε να κολλήσουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την κρέμα που βγαίνει έξω από τα μπισκότα. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ανάμεσα στις στρώσεις βάζουμε μια λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν οι στρώσεις.
Για σοκολατένια γέμιση ρίχνουμε κακάο στην κρέμα, όσο θέλουμε αναλόγως το χρώμα που μας αρέσει, και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε. Βγαίνουν 32 παγωτά.
Από Eleni Kappou