Εύκολες συνταγες: Τέλειο ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια!

Εύκολη, γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά συνταγής
2 μεγάλα ή 3 μέτρια στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φιλετάκια
αλάτι – πιπέρι
αλεύρι (για το αλεύρωμα του κοτόπουλου)
ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες ή μικρά “baby” ολόκληρα
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
2 κουτιά των 200 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε σε μικρές φέτες – κομμάτια πάχους 1,5 εκατοστών το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε και το αλευρώνετε. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, τινάζετε από το πολύ αλεύρι από τις φέτες κοτόπουλου και τις σοτάρετε για ½ λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα σκόρδα και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
Μεταφέρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, ανακινείτε τη κατσαρόλα, ή ανακατεύετε απαλά, και μόλις ζεσταθούν “σβήνετε” το φαγητό σας με το κρασί και το ξύδι. Το αφήνετε 1-2 λ να «αναπνεύσει»και στη συνέχεια πασπαλίζετε το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.
Ρίχνετε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το φαγητό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε μέτρια φωτιά, για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μην το παραβράσετε και χάσει τους ζωμούς τους.
Όταν είναι έτοιμο [*] ρίχνετε στη κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, αφήνετε μέχρι να πάρει βράση και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι basmatti [δείτε εδώ τη συνταγή] και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον μοσχοκάρυδο.
[*] Αν έχει μείνει πολύ νερό και η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να τη πήξετε με λίγο corn flour ή αλεύρι το οποίο θα έχετε αραιώσει σε λίγη κρύα κρέμα γάλακτος πριν τη βάλετε στη κατσαρόλα.

Πηγή: sintayes.gr

Close