Ειναι πεντανόστιμη και αξιζει τον κοπο να τη δοκιμασετε
Υλικα:
150 γρ αλευρι γοχ
140 γρ αχνη
3 αυγα
Μια πρεζα αλατι
150 γρ ελαιολαδο
200 γρ φυστικι Αιγινης τριμενο σε σκονη
Ξυσμα απο μισο πορτοκαλι
3 γρ μαγια
Για το σιροπι
Μολις παρει βραση ,100 γρ φρεσκος χυμος πορτοκαλι και 50 γρ ζαχαρη κρυσταλικη,μετραω 2 λεπτα και το αποσυρω απο τη φωτια
Εκτελεση:
Σε μπολ ανακατευω το λαδι ,την αχνη και τα αυγα
Σε αλλο μπολ ανακατευω αλευρι ,μαγια και αλατι και τα προσθετω ανακατευοντας στο πρωτο μειγμα.
Τελος ριχνω τα φυστικια και το ξυσμα
Αδιαζω σε λαδωμενη φορμα ( 22χ11 cm)
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα και στους 170 για αλλα 10 λεπτα.Του ριχνω το σιροπι πορτοκαλιου.Εγω ,αντι του σιροπιου ,του εριξα μαυρη και λευκη σοκολατα.
Από τη φίλη μου Maria Ntelimara και το f for food
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες