Ευκολο γλυκου του κουταλιου κερασι
1 κιλο κερασια 1 κιλο ζαχαρη Χυμο απο μισο λεμονι 2 βανιλιες
Σε ενα μπωλ βαζουμε τα κερασια καθαρισμενα απο τα κουκουτσια τους και τη ζαχαρη.Ανακατευουμε απαλα και το αφηνουμε στο ψυγειο για 4 ωρες. Αδειαζουμε το μειγμα των κερασιων σε μια ψηλη κατσαρολα και βραζουμε για 2′ σε δυνατη φωτια,προσθετουμε τις βανιλιες και συνεχιζουμε για αλλα 8′ σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχεια. Με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε μονο τα κερασια απο την κατσαρολα και τα βαζουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι. Συνεχιζουμε στη μεγαλη κατσαρολα το βρασιμο μεχρι να δεσει το σιροπι για αλλα 20′ περιπου. Προσθετουμε το χυμο του λεμονιου και τα κερασια. Ανακατευουμε ελαφρα και αφηνουμε να κρυωσει. Βαζουμε το γλυκο μας σε αποστειρωμενα βαζα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες