ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΥΚΟΛΟ !!! Γυρνάτε το μεσημέρι σπίτι από τη δουλειά και δεν έχετε μαγειρέψει από την προηγούμενη μέρα ? Εδώ έρχεται αυτή η υπέροχη συνταγή να σας… ‘’λύσει τα χέρια’’ και να σας εύχονται… ‘’γεια στα χέρια’’ !!! Μια τέτοια μέρα την εμπνεύστηκα αυτή τη συνταγή και η οικογένεια μου αλλά και όσοι τη δοκίμασαν τη λάτρεψαν !!! Με απλά υλικά, εύκολο αλλά γευστικότατο σουφλέ πατάτας !!! Υλικά : – 1 κιλό πατάτες – 200 γρ. τυρί gouda τριμμένο – 1 μέτρια πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια) – 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες) – 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο – 150 γρ. λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης (κομμένα σε φετούλες) *μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτό το υλικό με μπέικον, ζαμπόν ή γαλοπούλα – 150 γρ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής – 4 αυγά – αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο – λίγη φρυγανιά τριμμένη Εκτέλεση : – Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες (όχι πολύ λεπτές. – Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά. – Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. – Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το λουκάνικο και στο τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό. – Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. – Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλό με διάμετρο 23 εκ.), πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε στον πάτο του 2 κ.σ. από το μείγμα αυγού. – Ξεκινάμε το στήσιμο του σουφλέ με την εξής σειρά : πατάτες – τυρί – μείγμα με λουκάνικα – τυρί – μείγμα αυγού. – Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με πατάτες τις οποίες πασπαλίζουμε με τυρί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού. – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια του σουφλέ ! ‘’Γεια στα χέρια σας’’ !
Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδω




