Υλικά
7 αυγά
1 loyrpak
1 φακελακι μπεικιν
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
3 κσ κακάο
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 βανίλια
το βράζουμε για 10 λεπτά
Σοκολάτα
250 γραμ κουβερτούρα
250 γραμ κρέμα γάλακτος
1 κσ σπορέλαιο
ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.
την βγάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35χ25 και ψήνουμε σε μια θέση πριν τον πάτο με αντιστάσεις για 55 με 60 λεπτά.
Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο βάζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό το γλυκάκι σας είναι έτοιμο.
Αφήνετε την αραπίνα να κρυώσει για μια νύχτα και την επόμενη μέρα βράζετε το σιρόπι και όπως είναι ζεστό την περιχύνετε χωρίς να χαράξετε το γλυκάκι σας.
Μόλις απορροφήσει το σιρόπι περιχύνουμε την σοκολάτα.
το διατηρούμε στο ψυγείο!
Από την αγαπημένη μου Γιαγιά Μαίρη Εν Δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες