Πανεύκολη και στην παρασκευή της και στο στήσιμο αφού δεν χρειάζεται τσέρκι και ξεφορμάρισμα.
Αφράτη,με υπέροχη κρέμα καραμέλας χωρίς να σε λιγώνει και καθόλου σιρόπι στο παντεσπάνι!
Υλικά για το παντεσπάνι
8 αυγά χωρισμένα
200 γρ ζάχαρη
140 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ κακάο
150 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Δείτε ακόμη: Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και Maltesers
Υλικά για την κρέμα καραμέλα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο (400 γρ.)
200 γρ τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
100 γρ.τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Δείτε ακόμη: Τούρτα με κρέμα ζαχαρούχου και γκανάζ σοκολάτας
Εκτέλεση
-Χτυπάω τους κρόκους με την μισ’η ζάχαρη,να αφρατέψουν και προσθέτω το λάδι και το γάλα.
-Ρίχνω και τα στερεά υλικα και χτυπάω να ανακατευτούν.
-Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη και την ενσωματώνω απαλά στο μίγμα των κρόκων με μια σπάτουλα.
-Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψιά μεγάλα του φούρνου 35Χ40 στρωμένα με λαδόκολα και ψήνω στους 180 για 10 λεπτά περίπου.Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς
Για την κρέμα χτυπάω το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο γάλα.
Χτυπάω χωριστά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε σαντιγί και ενώνω τα 2 μίγματα.
-Κόβω το κάθε παντεσπάνι στη μέση και έτσι έχω 4 παντεσπάνια συνολικά.
Ξεκινάω να στήνω την τούρτα μου βάζοντας παντεσπάνι κρέμα και τελειώνω με κρέμα καλύπτοντας εξωτερικα όλη την τούρτα.
Πασπαλίζω με την τριμμένη σοκολάτα και την βάζω στο ψυγείο αρκετές ώρες να παγώσει καλά και να μαλακώσει και το παντεσπάνι από την κρέμα.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Λιχουδιές της Σόφης
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του