Φανταστικη Βασιλόπιτα απο τη Σταυρούλα καιτατζη

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ CHOCOLATE CHIPS ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ !Καλη πρωτοχρονιά, με υγειά!!! Αυτη ειναι η περσινη μου βασιλοπιτα κι ειναι πολυ καλη συνταγη. Ειναι συνταγη της Βεφας Αλεξιαδου!

Υλικά

1½ κούπα βούτυρο 2½ κούπες ζάχαρη 6 αυγά, χωρισμένα 4½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν ¼ κουταλάκι αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πρώτα χτυπάμε σε απαλή μαρέγκα τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και το μπέικιν. Ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό πορτοκαλιού με το αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα, λίγη-λίγη. Αφού προσθέσουμε τη μαρέγκα, βάζουμε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα, 30–35 εκ., και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45΄ με 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Αν δεν θέλουμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, μπορούμε να αλείψουμε τη βασιλόπιτα με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και να στολίσουμε με ζαχαρόπαστα, πράσινη χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κτλ.

Εγώ αντί για φουντούκια βάζω ψιλοκομμένο καρύδι και αντί για σταγόνες βάζω νιφάδες σοκολάτας!

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας, λιώνω 200 γρ. λευκή σοκολάτα με 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά βούτυρο!