Φανταστικο μωσαϊκό με κρεμα

Μωσαικο / Σαλαμι
4 αυγά
160 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
1 βανιλια
30 γρ κονιακ
300 γρ μπισκοτα πτι μπερ περιπου εναμιση πακετο

Προετοιμασία

Για τα μπισκοτα
Σε ενα μπολ σπατε τα μπισκοτα σε μικρα κομματια, οσο μπορειτε χωρις πολλα τριματα και τα ραντιζετε με λιγο κονιακ.

Για την κρέμα

Χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτετε την σοκολάτα και βράζετε το μείγμα σε μπέν μαρί για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει.
Το μείγμα και μετά το ψυγείο δεν θα πήξει απλά θα σφίξει. Χτυπάτε το βούτυρο το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό, απλά χρειάζεται να μπορείτε να το χτυπήσετε (Περίπου 15 λεπτά αφ ότου το βγάλετε από το ψυγείο), μέχρι να αφρίσει Προσθέτετε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα χτυπώντας τα συνεχώς. Προσοχή να μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα γιατί θα χάσει το χρώμα του και δεν θα είναι τόσο πηκτό όσο χρειάζεται. Μόλις ενωθούν τα δύο μείγματα ριχνετε την βανιλια και το κονιακ και σταματάτε.το χτυπημα.
Ενωνετε ανακατευοντας απαλα την κρεμα με τα σπασμενα μπισκοτα. Τυλιγετεε σε ρολο-σαλαμι με μια λαδοκολα. Μπορειτε να μοιρασετε το μιγμα σε δυο φυλλα λαδοκολας και να φτιαξετε δυο μικροτερα σαλαμια.
Βαζετε στην καταψυξη για μια δυο ωριτσες και ειναι ετοιμο να σερβιρετε. Μετα τις δυο ωρες στην καταψυξη, το βαζετε στο ψυγειο.

Απο τη φιλή μου Σταυρούλα Καιτατζη


Close