Φανταστικό παγωτό μπανάνα με μερεντα και τρούφα

Παγωτο μπανανα με μερεντα και τρουφα

– 4 ωριμες μπανανες καθαρισμενες σε κυβακια στην καταψυξη
-1 κουπα γαλα παγωμενο
-1 κουπα ζαχαρη
-Λιγες σταγονες λεμονι
-1 βανιλια
-1 μικρο κουτακι κρεμα γαλακτος παγωμενη 35% λιπαρα και χτυπημενη σε σαντιγι

Βγαζουμε τις μπανανες απο την καταψυξη και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.Στη συνεχεια προσθετουμε το γαλα,τη ζαχαρη,το χυμο λεμονιου και τη βανιλια.
Σε ενα μπωλ με την σαντιγι προσθετουμε το μειγμα απ’το μουλτι και ανακατευουμε απαλα με μια σπατουλα.
Βαζουμε το μπωλ κλεισμενο στην καταψυξη για 3-4 ωρες.
Σερβιρουμε με μερεντα και τρουφα.
Η δοση βγαζει 1 λιτρο παγωτο.

Ελένη Μακροδημήτρη
Ελένη Μακροδημήτρη

Με λένε Ελένη Μακροδημήτρη, είμαι παντρεμένη και έχω δυο μικρούς γιους, το Γρήγορη και το Γιάννη. Η σχέση μου με τη μαγειρική μετράει πολλά χρόνια. Από μικρό παιδάκι σχεδόν. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στην κουζίνα μου κάνοντας πράξη τις σκέψεις μου. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι έμπνευση και δημιουργία... Ότι γίνεται με αγάπη και ηρεμία πετυχαίνει πάντα!!


Close