Από τα πιό νόστιμα κέικ με καρότο -το οποίο δεν το καταλαβαίνει κανείς !!! Οσο για την κρέμα από πάνω … τα λόγια είναι περιττά !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!
Μερίδες: 12
Xρόνος: 70′ λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες