Φιλέτο μοσχάρι με φανταστική σάλτσα πιπεριας
Απο την χρυσοχέρα Elena Psillia
Υλικα:
4 φιλέτα μοσχαρίσια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σως με πιπέρια:
3 κσ κόκκους πράσινο και μαύρο πιπέρι
60 γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι εσαλοτ ψιλοκομμένο
100 ml brandy (κονιακ)
100 ml ζωμό βοδινό
60 ml κρέμα γάλακτος
Εκτελεση:
Φτιάχνουμε τη σως. Σπάμε ελαφρά τους κόκκους πιπέρια σε μπλέντερ ή με πλάστη.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Σωταρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το κονιακ και τα πιπέρια. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι όσο πηχτή τη θέλουμε τη σάλτσα.
Για τα φιλέτα:
Αλατοπιπερωνουμε τα φιλετα και απο τις δυο πλευρες (εγω χρησιμοποιησα αλατι χοντροκομνενο ιμαλαίων και χοντροτριμμενο πιπερι). Σε τηγάνι αντικολητικο ζεσταίνουμε καλά ελαιόλαδο. Βαζουμε τα φιλετα και τα ψήνουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας τα συχνά. Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι στα 2 λεπτά κατεβάζουμε ελάχιστα τη θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο και βάζουμε τη σως και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!
Δειτε εδώ υπέροχες συνταγές με κρεατικα
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες