Φρυγανιά γλυκό Ζακύνθου

Φρυγανιά γλυκό Ζακύνθου
Υλικά
•15 φέτες (περίπου) φρυγανιά
•120γρ. άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
•4 ποτήρια φρέσκο γάλα
•1 φλυτζ. ζάχαρη
•κανέλα
•τριμμένη καρυδόψιχα η αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
•2 φλυτζ. νερό
•1 φλυτζ. ζάχαρη
•1 ξυλάκι κανέλα
•2-3 γαρίφαλα
Για τη σαντιγί:
•1 κουτάκι σαντιγί morfat η ermol
•100 γρ. ζάχαρη άχνη
•50 ml. φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φέτες φρυγανιάς, τις περιχύνουμε με το σιρόπι που θα έχουμε ετοιμάσει και ρίχνουμε λίγη κανέλα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα με το άνθος αραβοσίτου.Αναμειγνύουμε σε 1 ποτήρι γάλα το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Ξαναβάζουμε επάνω στη φωτιά και βράζουμε λίγο ακόμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με την κρέμα τη φρυγανιά και αν θέλουμε βάζουμε πάλι λίγη κανέλα.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγή και σκεπάζουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα (αν θέλουμε βάζουμε και καρυδόψιχα η αμύγδαλα φιλέ) τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον.

Από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina

Φρυγανιά γλυκό ΖακύνθουΦρυγανιά γλυκό Ζακύνθου

Close