Σοκολατένια βασιλόπιτα με μανταρίνι

Για ένα ταψί μήκους 30cm x25cm

Υλικά:

4 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

250γρ flora με extra βούτυρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κούπα χυμό από μανταρίνια

ξύσμα από ένα μανταρίνι

5 κ.σ, κακάο

100 γρ κομματάκια κουβερτούρας

1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

3. Μόλις χτυπηθούν καλά τα αυγά, ρίχνουμε και σιγά σιγά τον χυμό μαζί με λίγο από το αλεύρι. Χτυπάμε ρίχνοντας εναλλάξ τον χυμό και το αλεύρι .Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4.Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα το μίγμα του κέικ.

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 60 λεπτά στον αέρα.

img_1635-2img_1642

Πηγή: tomyalostofagito.
Close