Έχεις όρεξη για homemade γλυκάκι με τα χεράκια σου; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε σίγουρα θα λατρέψεις την πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.
Υλικά:
- 14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα (Η ποσότητα των σαβαγιάρ ενδέχεται να αυξομειωθεί ανάλογα με το μέγεθος τους, βάσει του αν θα τα προμηθευτείς έτοιμα ή αν θα τα φτιάξεις μόνος σου)
- 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σου
- 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 160 γραμμάρια μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
- τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Παίρνεις ένα ταψάκι διαστάσεων 20 * 20 εκατοστών και 5 εκατοστών βάθους και στρώνεις καλά μια μεμβράνη.
- Στρώνεις μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζεις με το μισό λικέρ.
- Χτυπάς τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
- Προσθέτεις και τη μερέντα και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχεις μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνεις το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνεις ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζεις με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
- Από πάνω στρώνεις άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνεις με το υπόλοιπο λικέρ.
- Προσθέτεις άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζεις με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Τρίβεις τη σοκολάτα (μπορείς να παραλείψεις τη σοκολάτα και να γαρνίρεις μόνο με τα υπόλοιπα φουντούκια), την αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζεις το γλυκό σου.