Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο από τη Sofia Kara

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο!
Είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουμε ένα κεχριμπαρενιο γλυκό!
Υλικα
2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα
2 κιλά ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
χυμό ενός λεμονιού
ασβεστη σε ποσότητα ενός  καρύδιου
Εκτελεση
Βγάζω με το γνωστό πια ”κατσαβίδι”το κουκούτσι και βάζω σε μια λεκάνη με νερό τα βερίκοκα, όπου έχω διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι !
.Εν τω μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι για 10′ και αφήνω να κρυώσει!
Μετά 2 ώρες βγάζω τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένω καλά!
,Αφήνω να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα βάζω στο κρύο σιρόπι!
Τα βραζω όλα μαζι 15′.
Αφήνω όλη τη νύχτα να αφήσουν τα υγρα τους και τελειώνω την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος!
Αποστειρωνω τα βαζα μας στο φούρνο και τα καπάκια στους 100 βαθμους για 10 λ !
Γεμιζω τα βαζα με το γλυκο οπως ειναι ζεστα και τα δυο, τα σφραγίζω και τα αναποδογυριζω !
Οταν κρυώσουν ειναι έτοιμα για αποθήκευση!

Close