Για να σας γίνουν καταπράσινα τα λαχανικά μην τα σκεπάζετε ποτέ όταν βράζουν και μην τα αφήσετε να παραβράσουν και να τα βγάζετε αμέσως με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες
λάδι για το τηγάνισμα
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 μπύρα μικρή
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας παχύς χυλός
1 αυγό
λίγο αλάτι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι.
Τις αλατίζουμε και λίγο.
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα,ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός,προσθέτουμε και λίγο αλάτι, και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού ΜΟΝΟ [κρατάμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο] και ξαναανακατεύουμε .
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα με τον αυγοδάρτη και ξαναανακατεύουμε –φανταστικό κουρκούτι τραγανό ,χρησιμοποιήστετο για τα πάντα —
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί ,μην κάψει και αρπάξουν βουτάμε το ψάρι μέσα και τηγανίζουμε ,κάθε φορά που θα βγάζουμε τηγανισμένα τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα