Μπορεί να υπάρχουν φανατικοί οπαδοί της μαύρης σοκολάτας, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν θα έχαναν με τίποτα ένα γλυκό που έχει λευκή σοκολάτα! Για όλους εμάς που λατρεύουμε την λευκή σοκολάτα, έψαξα και βρήκα φανταστικές συνταγές που αξίζουν μια δοκιμή! Δείτε τις συνταγές που θα σας κάνουν να σας τρέξουν τα σάλια!
Υπέροχο cheesecake λευκής σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Λευκός κορμός όνειρο!
Συνταγή από: lay-out.gr
Συστατικά:
1 πακέτο μόρφατ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά μπισκότα ότι θέλουμε
Λίγη σοκολάτα για ντεκόρ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το μόρφατ και το χτυπάμε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
Στη συνέχεια μετά από 2′ χτύπημα, ρίχνουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα ώστε να του δώσουμε σχήμα κορμού και το βάζουμε στη κατάψυξη για 1 ώρα.
Μόλις το βγάλουμε για περισσότερη γεύση ρίχνουμε σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο!
Δείτε ακόμη: Υγιεινές μπάρες σοκολάτας με φράουλα
Μπράουνις λευκής σοκολάτας
Συνταγή από: sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα τριμμένη
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι εσπρέσσο
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
2 μεγάλοι κρόκοι
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη λευκή σοκολάτα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.
Κέικ μαύρης και λευκής σοκολάτας με επικάλυψη εσπρέσο!
Συνταγή από: patrasevents.gr
Υλικά για κέικ 12 μερίδων
για το κέικ:
– 150 γραμμάρια κουβερτούρα
– ½ φλιτζάνι κακάο
– 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 200 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα
– 1 βανίλια σκόνη
– 8 αυγά
– λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το εσωτερικό της φόρμας
– λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα
για την επικάλυψη εσπρέσο:
– 1 δόση εσπρέσσο
– 125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα των κρόκων, το κακάο, τη βανίλια, τα κομμάτια από τις δύο σοκολάτες και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά και σιγά-σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψί ( διαστάσεων 24 εκατοστά περίπου με ελατήριο). Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, θα το αφήσουμε λίγο να κρυώσει και μετά θα το ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη εσπρέσο:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα, με τον εσπρέσο και τη γλυκόζη και ανοίγουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας για να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Περιχύνουμε το κέικ με το μείγμα.
Muffins με πορτοκάλι, λευκή σοκολάτα και γλάσο πορτοκαλιού
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού βούτυρο
2 αβγά
½ φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι baking powder
1-2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
120 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Γλάσο πορτοκαλιού [Βλέπε συνταγή και εκτέλεση εδώ]
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Σε περίπτωση που έχουμε ειδικό ταψί με θήκες για κεκάκια απλώς βουτυρώνουμε τις θηκούλες.
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το τρίβουμε στη ψιλή πλευρά του τρίφτη και κρατάμε στην άκρη το ξύσμα του. Κόβουμε στα τέσσερα το πορτοκάλι κι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το βάζουμε στο multi και το χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (και το λιωμένο πορτοκάλι) εκτός από τη σοκολάτα στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίζουμε τις θήκες για muffins και ψήνουμε για 22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Φτιάχνουμε το γλάσο μας, βουτάμε την επάνω πλευρά στο γλάσο ή περιχύνουμε με ένα κουτάλι τα muffins με γλάσο και τα απολαμβάνουμε.
Τάρτα με λευκή σοκολάτα & φραμπουάζ (σμέουρα)
Συνταγή από: glikessintages.gr
Υλικά:
ζύμη για τάρτες (250γρ)
150ml κρέμα γάλακτος
1 ζελατίνη
1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή 180γρ.
400γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα (φραμπουάζ)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Σε ένα μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέστε τα φραμπουάζ και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε την τάρτα κρύα.
Συμβουλή του Σεφ:
Αν τα φραμπουάζ είναι φρέσκα, προσθέστε 1-2κ.σ. ζάχαρη απευθείας στα φρούτα πριν τα προσθέσετε στη συνταγή.
Εκλερ με γέμιση λευκής σοκολάτας!
Συνταγή στο:daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Κέικ λεμονιού με τρούφα
Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα
Συνταγή από: akispetretzikis.com
Υλικά:
140 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/8 κ.γ. αλάτι
50 γρ. μέλι
200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
20 γρ ηλιέλαιο
100 γρ. χοντροκομμένα μακαντέμια
50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
Εκτέλεση:
Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 με λαδόκολλα που να εξέχει από τα πλαϊνά του.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μέλι ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας με ένα θερμόμετρο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 113 ° C.
Παράλληλα βάζουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
Όταν φτάσει το μείγμα στην θερμοκρασία που θέλουμε το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να είναι το μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε τα μακαντέμια και τα κράνμπερις και τα ανακατεύουμε καλά και αυτά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε 80 κομμάτια 2 εκ. περίπου το κάθε ένα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μπισκότα
Συνταγή απο: argiro.gr
Υλικά:
2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
50 γρ. ξύσμα σοκολάτας
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
2 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. λευκή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Για τα τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μερικές κουταλιές για γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε το τυρί κρεμά,το ξύσμα σοκολάτας, τα καρύδια και το κονιάκ. Ζυμώνουμε το μείγμα και το παγώνουμε λίγο να σφίξει.
Πλάθουμε τα τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, τα αραδιάζουμε σε δίσκο και τα παγώνουμε για 30′ στο ψυγείο.
Τις βουτάμε στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να σφίξει η επικάλυψη.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότα πριν στεγνώσουν. Τις διατηρούμε στο ψυγείο
Μπισκότα με μπαχαρικά και επικάλυψη από λευκή σοκολάτα και τυρί κρέμα
Συνταγή από: athinorama.gr
Υλικά:
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
¾ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο φρέσκο
1 κρόκο (από μεγάλο αβγό)
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
350 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
250 γρ. τυρί κρέμα
¼ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 + 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 φλ. κράνμπερις
Υλικά
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τις 2 κ.σ ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κρόκο και την κρέμα και χτυπάμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, σταματώντας αμέσως μόλις σχηματιστεί ζύμη.
Τη χωρίζουμε στα τέσσερα και σχηματίζουμε μια μπάλα με κάθε κομμάτι. Πατάμε λίγο κάθε κομμάτι να πλατύνει, το τυλίγουμε χωριστά σε μεμβράνη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 5 χιλ. (το άνοιγμα γίνεται πιο εύκολα με τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας).
Κόβουμε μεγάλα μπισκότα με διάμετρο 7 εκ. με κουπ πατ ή ένα φλιτζάνι και τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, σε απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά, τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν 4′-5′ και μετά τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα, για να κρυώσουν τελείως, για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα:
Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το σημείο να σιγοβράζει. Στερεώνουμε στα χείλη του σκεύους το μπολ, ρίχνουμε την ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει λίγο και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τις άλλες 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, να ενωθούν τα υλικά εντελώς και να έχουμε μια μαλακιά κρέμα. Αλείφουμε με μια γερή στρώση κρέμας σοκολάτας –τυριού κάθε μπισκότο. Στολίζουμε με τα κράνμπερις και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.
Βραχάκια με λευκή σοκολάτα
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Προφιτερόλ λευκής σοκολάτας
Συνταγή από: tovima.gr
Υλικά για 8 άτομα
1 κιλό τσουρέκι, σμυρναίικο (με κακουλέ)
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)
Για την κρέμα
500 ml γάλα, φρέσκο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
κρόκοι από 3 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
λίγες σταγόνες βανίλια, υγρή
2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Για τη σος
500 ml γάλα, φρέσκο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. ζάχαρη
350 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το τσουρέκι την κόρα και το κόβουμε σε κύβους 3 x 3 εκ. Τους βάζουμε σε ένα μπολ και τους σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Κρέμα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε ½ φλ. γάλα, το κορν φλάουρ και τους κρόκους των αβγών. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους στο βραστό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με έναν αβγοδάρτη.
Μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο multi. Τα ανακατεύουμε με την κρέμα, αφού κρυώσει, και προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ.
Σος: Κρατάμε στην άκρη ½ φλ. γάλα και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να πάρουμε μια λεία, παχύρρευστη σος.
Σερβίρισμα: Μοιράζουμε σε ποτήρια τα κομματάκια τσουρεκιού σε στρώσεις με την κρέμα αμυγδάλου. Περιχύνουμε με τη σος και όταν κρυώσουν τα προφιτερόλ προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος