Ένα ξεχωριστό γλυκό ψυγείου με σφολιάτα, σάλτσα ροδάκινου και βελούδινη κρέμα που θα σας ξετρελάνει.
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
- κρεμα ζαχαροπλαστικης μισό φακελάκι βανίλια
- σαντιγί μισό σακουλάκι γκαρνί
- Γάλα φρέσκο Περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρύο
Για την κρέμα
- ροδακινα 2
- νερό 1 κούπα
- καστανή ζάχαρη 2 φλιτζανάκια τού καφέ
- βανίλια 1
- χυμός Από 1 λεμόνι
Για την σάλτσα ροδάκινου
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με βελούδινη κρέμα, σάλτσα ροδάκινου και φυσικά ένα απολαυστικό φύλλο κρούστας που θα σας ξετρελάνει. Έχουμε δοκιμάσει πολλά γλυκά ψυγείου στην ζωή μας, όμως η αλήθεια είναι πως γλυκό ψυγείο με φύλλο σφολιάτας πρώτη φορά δοκιμάζουμε.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και απολαυστικό φυσικά γλυκό ψυγείου. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο το φύλλο σφολιάτας αλλά και η σπιτική σάλτσα ροδάκινου που γίνεται με πολύ λίγα και απλά υλικά. Ένα γλυκό ξεχωριστό που σίγουρα θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι
Μπορεί να είναι ξεχωριστό και πρωτότυπο όμως δεν σημαίνει πως είναι δύσκολο ή και ακριβό. Χρειάζονται απλά υλικά και μία ακόμη πιο απλή διαδικασία οπότε αξίζει να βάλετε τις ποδιές σας και να το δοκιμάσετε. Τώρα που έφτασε και η εποχή του ροδάκινου…ποιος μας πιάνει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε στο αντικολλητικό χαρτί. Το διπλώνουμε στα δύο για να ψηθεί αλλά δεν θέλουμε να ακουμπάει πάνω και να κολλήσει γιατί ανάμεσα θα βάλουμε αργότερα και την κρέμα μας.
Ψήνουμε την σφολιάτα μας στον φούρνο μέχρι να ροδίσει, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο και ξεκινάμε την διαδικασία για την σάλτσα ροδάκινου.
Εκτέλεση για την σάλτσα ροδάκινου
Βράζουμε τα δύο ροδάκινα μαζί με το νερό και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μαρμελάδα. Στην συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο ραβδομπλέντερ και το ξανά βράζουμε για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαζί με την σαντιγί και το φρέσκο γάλα. Όταν γίνει το μείγμα μας μία παχύρρευστη κρέμα την βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το γλυκό
Αφού βγάλουμε την σφολιάτα μας από τον φούρνο, αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα. Ρίχνουμε την σάλτσα ροδάκινο και στα δύο φύλλα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και στην συνέχει απλώνουμε την κρέμα μας. Σκεπάζουμε το γλυκό με το άλλο φύλλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Metaxia Kokkinou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις