Γλυκό ταψιού ινδοκάρυδο!

Αγαπημένο γλυκό, που θυμίζει … γιαγιά! Γίνεται πάρα πολύ εύκολα και έχει καταπληκτική γεύση.

Υλικά:
6 αυγά
1,5 κούπα αλεύρι
1,5 κούπα ινδοκάρυδο
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι baking powder ή 3 κ. γ.
2 βανίλιες
λίγη καρύδα επιπλέον για το στόλισμα

Για το σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 ξυλάκια κανέλας
μισό πορτοκάλι ή λεμόνι

 

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά και έναν έναν τους κρόκους των αυγών, το baking powder, τις βανίλιες και το ινδοκάρυδο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μία άλλη λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα στενόμακρο πυρέξ ή ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά.
(Θα πρέπει να κάνει χρώμα πάνω-κάτω και να μην είναι νερουλό στο κέντρο. Όταν είναι έτοιμο ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.)
Ενώ ψήνεται το γλυκό, κατά το τελείωμά του φτιάχνουμε το σιρόπι, έτσι ώστε να είναι και τα δύο ζεστά όταν γίνει.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε μαζί όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Αφού ψηθεί το γλυκό, το αφήνουμε 5 λεπτάκια έξω από τον φούρνο, το κόβουμε σε τετράγωνα και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι σιγά-σιγά με κουτάλα, έτσι ώστε να πάει παντού το σιρόπι και να μην χαλάσει η επιφάνειά του.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη καρύδα και έτοιμο!

 

 

Close