Η αυθεντική συνταγή για μυρμηγκάτο  με σοκολάτα  απο  τη Γκολφω Νικολού!

Τη λατρεμένη μου Γκολφω  Νικολού την γνωρίζετε όλοι! Έγινε γνωστή απο τις υπέροχες συνταγές της και από την  κλειστή ομάδα  της στο facebook της συνταγές της Γκολφώς (πατήστε εδώ και γίνεται όλοι μέλη)

Αυτό που δεν ξέρετε για τη Γκόλφω είναι από πια συνταγή της έγινε γνωστή.Από το μυρμηγκάτο με σοκολάτα που έγινε πρόσφατα γνωστό και σε εμάς από τηλεοπτική εκπομπή.  Ενά θα σας πω…

Το μυρμηγκάτο της Γκόλφως δεν υπάρχει! Είναι ότι καλύτερο σε γέυση εχετε δοκιμάσει ποτε!

Η Γκολφω μας έκανε τη τιμή και μας έδωσε τη συνταγή για το διάσημο πλέων μυρμηγκάτο

 

Ζύμη:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
125 γρ μαργαρίνη
1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
7 κουταλιές ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
4 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές κορν φλάου
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά.
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το σιρόπι εφοσων κοχλάσει θελει περιπου 8-9 λεπτα για να δεσει.
Βάζουμε σε ενα κατσαρόλι τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ενα μπώλ ανακατεύουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και τα ρίχνουμε κι αυτά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Οτι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.

Εγω το έψησα σε ταψί 26 εκ.  στους 175 βαθμούς κελσίου με αέρα στους 155 βαθμούς για 40περίπου λεπτά!

Close