Ιταλικός κορμός σοκολάτας εύκολος

Κορμός σοκολάτας εύκολος και με ελάχιστα υλικά! Η συνταγή για κορμό σοκολάτας που σας παρουσιάζουμε έρχεται από την αγαπημένη μας Ιταλία. Το μόνο δύσκολο είναι να περιμένετε να παγώσει!

Για τον εύκολο κορμό σοκολάτας θα χρειαστείτε:
2 κεσεδάκια ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Δείτε επίσης: Πεντανοστιμη Τάρτα με γεμιστά μπισκότα και μερέντα για κέρασμα !!!
Εκτέλεση
1
Βάζετε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μέσα σε αυτό λιώνετε το ζαχαρούχο γάλα, την σοκολάτα και το βούτυρο ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε καλά.

2
Καλύπτετε ένα μακρόστενο σκεύος με λαδόκολλά. Έπειτα προσθέτετε1 στρώσει από μπισκότα και από πάνω ρίχνετε 1 στρώση από το μείγμα σοκολάτας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το σκεύος σας και φρόντίστε η τελευταία στρώση να είναι από το μείγμα σοκολάτας.

3
Τέλος, διακοσμείτε την επιφάνεια με τα τρίμματα σοκολάτας και με θρυμματισμένα μπισκότα.

4
Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: foodmaniacs.gr
Close