Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!!
Μαλακό και ”γεμάτο” σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!
ΚΕΙΚ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΔΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
250 γρ.φρεσκο αγελαδινο βουτυρο σε θερμ.δωμ.
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα γαλα
4 αυγα
ξυσμα 1 πορτοκαλιου
1 πρεζα αλατι
1 φακελακι μπεικιν
2 βανιλιες
2 κ.σ σοκολατα ροφημα σκονη
1 κ.σ κακαο σκονη
200 γρ.μερεντα για το γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπαω το βούτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει καλα και να γινει κρεμα.
-Προσθετω 1-1 τα αυγα,βανιλιες,ξυσμα,χαμηλωνω την ταχυτητα του μιξερ και ριχνω εναλλαξ το γαλα με το αλευρι που το εχω κοσκινισει με το μπεικιν.
-Σε ενα μπολ ριχνω το 1/3 του μιγματος,προσθετω τη σοκολατα ροφημα σκονη και το κακαο και λιγο γαλατακι εξτρα να αραιωσει και ανακατευω καλα.
-Σε φορμα βουτυρωμενη αδειαζω εναλλαξ κουταλιες απο το λευκο μιγμα με το σοκολατενιο.Πριν την τελευταια στρωση ριχνω και μερικες κουταλιες μερεντα.
-Ψηνω στους 180 πανω κατω για 45-50 λεπτα.Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλασο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες