Κιμαλιδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολιτικη συνταγή!

Κιμαλιδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολιτικη συνταγή!

Συνταγή και εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα ενα ζυμάρι με μισό ποτήρι νερό 250γρ περίπου αλεύρι ενα κουταλάκι μαγιά μισό κουταλάκι ζάχαρη μισό κουταλάκι αλάτι ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

Ζυμώνουμε μισό κιλό κιμά με 4 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στημένες ένα αυγό ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα δυόσμο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και λίγο ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ η ταψάκι απλώνουμε το ζυμάρι μας απο πάνω απλώνουμε τον κιμά πάνω απο τον κιμά κόβουμε ντομάτες σε ροδέλες αλατίζουμε προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τελειώνουμε με φέτες κασέρι.

Χτυπάμε τρία αυγά περιχύνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα!

 

Κιμαλιδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολιτικη συνταγή!

Κιμαλιδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολιτικη συνταγή!

Δημιουργός
Έυα Τριανταφυλλίδου

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για σουφλέ


Close