Κοτόπουλο Παρμεζάνα! (Chicken Parm) !!!

Ιταλό Αμερικάνικο πιάτο! Αγαπημένο και στην δική μου οικογένεια .
2 στρώσεις από κοτόπουλο σάλτσα μοτσαρέλα και παρμεζάνα!!
Συνοδεύεται με μακαρόνια (Εγώ έφτιαξα λιγκουίνι) ή τηγανητές πατάτες.

Δείτε ακόμη: Tortellini a la creme με μανιτάρια και παρμεζάνα!

Υλικά

Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι
6 κομμάτια φιλέτου κοτόπουλο κομμένο στη μέση
Αλεύρι για πανάρισμα
2 1/2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
2 φλιτζάνια τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτιά ψιλοκομμένα ντοματάκια οι 1 1/2 κουτί τριμμένη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 Σκόρδα ψιλοκομμένα
Αλάτι πιπέρι πάπρικα Δάφνη ζάχαρη

Κοτόπουλο Παρμεζάνα! (Chicken Parm) !!!

Πανάρομαι το κοτόπουλο στο αλεύρι που έχει και λίγο αλάτι και τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο όχι να μαγειρευτεί απλά να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Δείτε ακόμη: Φανταστικό κοτόπουλο πλακί

Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολίτσα με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε για 20′ εάν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό.

Στο πυρέξ ραντίζουμε με λίγο λάδι και τοποθετούμε σάλτσα. Μετά βάζουμε το κοτόπουλο την μοτσαρέλα τη μισή και τη μισή παρμεζάνα ξανά στρώση με την σάλτσα κοτόπουλο μοτσαρέλα παρμεζάνα εγώ βάζω και άλλοι σάλτσα από πάνω.

Κοτόπουλο Παρμεζάνα! (Chicken Parm) !!!

Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η κλασσική συνταγή πανάρει το κοτόπουλο σε αλεύρι μετά σε χτυπημένο αυγό και ύστερα σε γαλέτα. Και καλή μας όρεξη!!!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr
Close