Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα !!!

Ισως οι ωραιότεροι σε γεύση κουραμπιέδες !!

Υλικά

500γρ βούτυρο κατσικίσιο εγώ παίρνω χύμα από τα τυροκομικά,
250γρ άχνη,
2βανιλιες,
λίγο κονιάκ,
1μπεικιν,
150γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα κομμένα και καβουρδισμένα,
5κουπες αλεύρι,
άχνη και βανίλιες για το πασπάλισμα

Δείτε ακόμα: Γρήγοροι Κουραμπιέδες χωρίς μίξερ από τον Άκη Πετρετζίκη

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ του βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 10λεπτα.
Ρίχνουμε τις βανίλιες το κονιάκ,το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνουμε την ζύμη καλά και κάνουμε τους κουραμπιέδες ότι σχέδια θέλουμε.
Τους βάζουμε σε λαδόκολλα και τους ψήνουμε για 15με 20λεπτα μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Δείτε ακόμα: Κουραμπιέδες με λάδι όνειρο !!!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα περνάμε από την άχνη που έχουμε βάλει και δύο βανίλιες καλές γιορτές σε όλες και όλους!!!

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική κλειστη ομάδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Ασπα φλωρου‎

Close