Κουραμπιέδες τριφτοί και αρωματικοί Συνταγη απο τα ζαχαροπλαστεια DESPINA
Υλικά
500γρ βουτυρο γαλακτος 130γρ ζαχαρη αχνη 1 βανιλια 15γρ κονιακ 1/2 κγλ κοφτο μπεικιν παουντερ 1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο 250γρ αμυγδαλα χοντροτριμμενα
Εκτέλεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αχνη και τη βανιλια για 15′ στο μιξερ. Επειτα προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και το κονιακ κ χτυπαμε για λιγο. Αν πλαθεται ειναι ετοιμο. Ριχνουμε τα αμυγδαλα και ζυμωνουμε ελαφρως. Πλαθουμε σε μικρα μπαλακια κ τα παταμε απαλα με το δαχτυλο μας στο κεντρο η ανοιγουμε φυλλο χοντρο και κοβουμε με κουπατ αστερακια η μισοφεγγαρο. Τα ψηνουμε στους 175 βαθμους για 20-25′ ωστε να ροδισουν ελαφρως στις ακρες.Σπαμε ενα στη μεση και πρεπει να θραβει. Αφου κρυωσουν τα σκεπαζουμε με ζαχαρη αχνη. Τα αφηνουμε 5-6 ωρες μεσα στην αχνη να τραβηξουν και μετα τα βαζουμε σε πιατελα.