Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. μερέντα
30 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. μπισκότα τριμμένα
50 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα
1 ασπράδι αβγού για επάλειψη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στο τραπέζι και με μαχαίρι κόβουμε 4 ίσιες λωρίδες, κάθετα στη μεγάλη πλευρά.
Στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Με κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο απ’ το μείγμα της σοκολάτας και απλώνουμε κατά μήκος την κάθε λωρίδα απ’ το φύλλο σφολιάτας. Αφήνουμε λίγο περιθώριο στο πάνω μέρος για να κλείσουμε το φύλλο χωρίς να χυθεί έξω η σοκολάτα.
Φέρνουμε τις δύο άκρες προς το κέντρο και αρχίζουμε και τυλίγουμε κυλινδρικά για να σχηματιστεί το κουλούρι. Κάνουμε το ίδιο για τις υπόλοιπες λωρίδες. Με πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει η σφολιάτα κατά το ψήσιμο.
Χτυπάμε το ασπράδι και με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουλουριού.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαμαρίνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για περίπου 25-30 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες