Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί
Υλικά
•1 λάχανο μέτριο
•500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
•2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
•2 κρεμυδάκια φρέσκα
•1 κρεμύδι ξερό
•2 κ.σούπας ελαιόλαδο
•μαϊντανό
•άνιθο
•αλάτι
•πιπέρι
Για τη κρέμα αυγολέμονο
•3 κρόκους αυγών
•3 κ.σούπας κορν φλάουρ
•1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
•1 κ.σουπας βούτυρο
•ζουμί από το φαγητό (δεν το πετάμε!)
•αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,τα κρεμύδια,το ρύζι,το μαιντανό,τον ανηθο,το λάδι,αλάτι,πιπέρι και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.
Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
Στρώνουμε μερικα φύλλα λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε τους λαχανοντολμάδες με ένα πιάτο για να μη χαλάσει το σχήμα τους κατά το βράσιμο και ρίχνουμε νερό περίπου μέχρι να σκεπαστούν.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 – 1 1/2 ώρα.Μόλις ειναι ετοιμα βρασμένα,σουρώνουμε το ζουμί απο το φαγητό σε ενα κατσαρολάκι και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη κρέμα αυγολέμονο.
Για τη κρέμα αυγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό το βάζουμε σε μια κούπα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ,μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Βάζουμε το κατσαρολάκι με το ζουμί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγα σιγα μέσα το μείγμα με τους κρόκους και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει και ρίχνουμε αλάτι και το χυμό λεμονιού.
Σημ.1 Μπορούμε να βάλουμε το λάχανο στη κατάψυξη για 2 μέρες και μετά να το βγάλουμε,να το αφήσουμε να ξεπαγωσει καλά και να τυλιξουμε τους ντολμαδες χωρίς καν να βράσουμε προηγουμένως το λαχανο.
2.Τη κρέμα τη φτιάχνω ξεχωριστά πάντα και δεν την βάζω μέσα στη κατσαρολα με τους λαχανοντολμάδες έτσι βάζει ο καθένας στο πιάτο με το φαγητο του όση κρέμα θέλει..Αν μείνουν ντολμαδες για την επόμενη μέρα η αν θέλουμε να το ξαναζεστάνουμε αργότερα το φαγάκι μας με αυτό το τρόπο είναι σαν να είναι της ώρας…

Από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina

Close