Κέικ σοκολατένιο με πουτίγκα
Υλικά για το κέικ :
3 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. και 2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Υλικά για την πουτίγκα :
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
γάλα όσο λεει η συνταγη του φακελου
Υλικά για την σαντιγί :
2 φακελάκια σκόνη Γιώτης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπεικι πάουντερ και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος 40 x 27 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα το γλυκό μας. Ψήνουμε για μισή ώρα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με μία μύτη από κορνέ, κάνουμε τρυπούλες όπως δείχνω στη φωτογραφία. Φτιάχνουμε την πουτίγκα μας, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τις τρυπούλες και όση μείνει την στρώνουμε πάνω στο γλυκό. Πάνω από την πουτίγκα, τρίβουμε τα υπόλοιπα του κεικ που αφαιρέσαμε πριν κάνοντας τρυπούλες. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα. Χτυπάμε την σαντιγί και την στρώνουμε στο ταψί μας. Κάνουμε όποιο σχέδιο θέλουμε και στολίζουμε όπως μας αρέσει. Τέλος βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία.
Πηγή: igastronomie.blogspot.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες