Λεμονάτες Χοιρινές Μπριζόλες Λαιμού με Αρωματικά

Υπέροχες και ζουμερές μπριζόλες με αρωματικά ιδανικές για τη σημερινή μερα!!!

Τα υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
4 πατάτες

για το μαρινάρισμα
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 λεμόνι
Σουμάκ
Φρέσκο θυμάρι
Φρέσκια λουίζα
Σχινόπρασο

Δείτε επίσης: Οι 10 πιο νόστιμες συνταγές για μπριζόλα

Επιπλέον θα χρειαστείτε
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

για τις πατάτες
Σουμάκ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Επιλέγετε τις μπριζόλες λαιμού και ζητάτε από τον χασάπη να σας τις χτυπήσει ελαφρά.

το μαρινάρισμα
Ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό από το λεμόνι και ψιλοκομμένα την λουίζα, το θυμάρι, το σχινόπρασο και το σουμάκ.

Περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε για 2 ώρες, αφήνοντας τις στο ψυγείο.

το μαγείρεμα
Βγάζουμε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις μπριζόλες, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.
Τις τηγανίζουμε καλά, να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Κόβουμε τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, όχι πολύ χοντρές.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με σουμάκ, αλάτι και θυμάρι και αφού κάνουμε χώρο στο τηγάνι τις προσθέτουμε και αυτές.

Σβήνουμε με την μαρινάδα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες περίπου 30′ λεπτά.

η σάλτσα
Αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις πατάτες από το τηγάνι.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, με τα υπολείμματα σάλτσας από το φαγητό, το βούτυρο, το κρασί και την μουστάρδα.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, περιχυμένες με την σάλτσα και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.

Πηγή: first-magazine.gr
Close