Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 06/06/2016 – 12/06/2016

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μια λίστα με τα φαγητά της εβδομάδας μαζί με συνταγές.Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα ή να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα με τα γούστα σας!
 

Δευτέρα

Γλώσσα ψάρι φιλέτο τηγανιτή πανέ λεμονάτη με κουρκούτι και αλεύρι

glossa-tiganiti-me-koyrkoyti

Υλικά

  • 750 γραμ. φιλέτα γλώσσας
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • 8 κουταλιές σούπας κρασί άσπρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 λεμόνι ζουμερό
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • Για το κουρκούτι:
  • 150 γραμ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γραμ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
  • μία πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε κάθε φιλέτο σε 4 κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη δάφνη κομμένη ψιλά κομματάκια, το κρασί και το λάδι. Αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Λιώνουμε το αλεύρι στη λεκανίτσα με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και τα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα, τα ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να γίνει ένας χυλόςμέτριος που τον αφήνουμε και αυτόν να περιμένει, ώσπου να μαριναριστούν τα ψάρια.

Βήμα 3

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με το κουρκούτι. Παίρνουμε ένα – ένα φιλέτο, το στραγγίζουμε από τη μαρινάτα, το βουτάμε στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και να γίνει η επιφάνεια σπυρωτή, σαν τραχανάς.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα τηγανισμένα φιλέτα σε πιατέλα, στίβουμε το λεμόνι και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

nostimada

Τρίτη

Χωριάτικη πίτσα-μακαρόνια

spaghetti-pizza1

 

 

Δείτε την εκτέλεση εδω

Τετάρτη

Κολοκυθάκια γεμιστά από τη Λιγουριά

kolokithakia

ΥΛΙΚΑ (για 4-8 μερίδες):

4 κολοκυθάκια, 250 γρ. το καθένα
125 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο σε μέτρια κομμάτια
1/3 φλ. γάλα
125 γρ. μανιτάρια
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 κ.γ ρίγανη
Πιπέρι, αλάτι
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πατάτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε την κόρα από το ψωμί, το θρυμματίζουμε και το βάζουμε στο γάλα.
Κόβουμε τις 2 άκρες από τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε την ψύχα, τη στύβουμε καλά με τα χέρια μας και την ψιλοκόβουμε.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και κόβουμε τα καπάκια σε λεπτές φέτες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Όταν γυαλίσουν και μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε και σοτάρουμε την ψύχα από τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί, το οποίο έχουμε στύψει με τα χέρια, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε 6 κουταλιές σούπας παρμεζάνα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε φέτες.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, τα καπακώνουμε με μια φέτα πατάτας, τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για μισή ώρα.
Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

alphatv

Πέμπτη

Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές

κοτοπουλο

Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. κοτόπουλο
2 αυγά
4 κ.σ. κόρν φλάουρ
1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 πιπεριές κοκκινες σε κομμάτια
1 πιπεριά »κέρατο» σε κομμάτια
2 φλιτζάνια ανανά χοντροκιμμένο(αν είναι κονσέρβα καλά ξεπλυμένο)
1 κρεμύδι σε φέτες

Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1\2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:
Για τη σάλτσα, σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά της σάλτσας διαλύοντας το κορν φλάουρ σε 2κ.σ.νερό. Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.
Για το κοτόπουλο, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους των 3εκ. Τους περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από το κόρν φλάουρ. Τους τινάζουμε ελαφρώς.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο και αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 3-4 δόσεις ώσπου να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πετάμε το λάδι απο το τηγάνι και το σκουπίζουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε τη σάλτσα,ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.
ΕΤΟΙΜΑ!Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

Παρασκευή

Γίγαντες πλακί με φέτα

Gigantes-plaki-me-feta

Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμ. φασόλια γίγαντες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 άνυδρα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμμ. φέτα σε κομματάκια
Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες σε μπολ με μπόλικο νερό και 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής. Την επόμενη μέρα τα φασόλια έχουν φουσκώσει. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τη σύμβραση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 6΄-7΄, να γίνουν διάφανα. Βάζουμε το σέλερι και το σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο. Τα ανακατεύουμε για 1΄. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε καλά στη βάση του τηγανιού, να ψηθεί για 1΄-2΄ και να μοσχομυρίσει. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε καλά τη σύμβραση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Προσθέτουμε μαϊντανό και άνηθο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τα φασόλια σε μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με τη σύμβραση. Περιχύνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τους γίγαντες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσουν καλά και να πιουν όλα τα υγρά τους. Στο τέλος θα μείνουν με το λάδι τους. Όση ώρα ψήνονται, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μην κολλήσουν. Στα τελευταία 10΄ του ψησίματος πασπαλίζουμε τους γίγαντες με τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.

argiro

Σάββατο

Κοχυλάκι με σολομό σε κρεμώδη λεμονάτη σάλτσα στο φούρνο

salmon-and-lemon-pasta-bake-20276_l-614x350

 

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι ή ψιλή αχιβάδα
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμα πυρέξ
  • 4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. κόκκινο σολομό, κουτιού, στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο + λίγα μικρά κλωναράκια άνηθο για γαρνίρισμα
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα επιλογής σας
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 28 x 18 εκ. περίπου. 
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζετε το ζυμαρικό σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσατε. 
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό, μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο, ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τη κρέμα γάλακτος και το σολομό “μαδημένο΄σε κομμάτια με τα χέρια σας και αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 3 λ περίπου μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός μέχρι μέσα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα του τηγανιού στη κατσαρόλα με το ζυμαρικό, προσθέτετε και τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στο λαδωμένο πυρέξ και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τη τριμμένη φρυγανιά πρώτα και από πάνω με το τριμμένο τυρί.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” το πασπαλίζετε με τα κλωναράκια άνηθο και σερβίρετε.

sintayes

Κυριακή

Γκιούλμπασι στη γάστρα

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κρέας μοσχάρι
1/2 κιλό κρέας χοιρινό
1/2 κιλό αρνάκι
5 ντομάτες μέτριες
2 κρεμμύδια ξερά
5 πιπεριές κίτρινες
300 γραμ. κεφαλοτύρι
1 κούπα κρασί άσπρο
1 κούπα ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι – κύμινο – ρίγανη – βασιλικό – μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω τα κρέατα κομμένα σε μπουκίτσες σε ένα βαθύ μπολ με καπάκι. Ρίχνω το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, όλα κομμένα σε ροδέλες όπως για πίτσα. Ρίχνω και το σκόρδο. Σκεπάζω με το καπάκι και το βάζω στο ψυγείο να μείνουν ένα βράδυ, να μαριναριστούν. 
Την επόμενη μέρα τα τοποθετώ στη γάστρα και κόβω το κεφαλοτύρι σε κυβάκια, το ρίχνω κι αυτό στη γάστρα. Ρίχνω το κρασί, το λάδι, τα μπαχαρικά, τα ανακατεύω και τα αραδιάζω στη γάστρα. Δεν ρίχνω νεράκι γιατί τα λαχανικά μας θα βγάλουν από μόνα τους. Ψήνω το φαγητό για 2,00 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου. 
Το συνοδεύω με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ρύζι πιλάφι.
 

Οι πίτες της εβδομάδας

Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή

tarta-spanaki-kalokairini

Υλικά συνταγής

1 φύλλο ζύμη κουρού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας άνηθο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ανθότυρο
 
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνηθο.Κόβουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε δυνατή φωτιά.

Αφού μαλακώσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο.

Σε μια λαδωμένη ταρτιέρα, απλώνουμε τη ζύμη κουρού.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.

Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά μας ομοιόμορφα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης.

Τρίβουμε το ανθότυρο και το πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε την τάρτα σπανάκι στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η τάρτα, περίπου μισή ώρα.

 

mizithropita

Υλικά

  • 2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 750γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο λιωμένη με πιρούνι
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.

Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

olivemagazine

Τα γλυκά της εβδομάδας

Oreo γλυκό ψυγείου

oreo-gluko-psugeiou

ΥΛΙΚΑ  (Για ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. ύψους 4 εκ.)
24 OREO
60 γρ. άχνη ζάχαρη
600 γρ. Philadelphia
200 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. κουβερτούρα
½ κιλό φράουλες κομμένες στα τέσσερα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Τοποθετείτε το τσέρκι σε μια πιατέλα και στρώνετε τη βάση με μπισκότα OREO.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μίξερ χτυπάτε το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τοποθετείτε την κρέμα στο τσέρκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.

Ενώ το γλυκό κρυώνει, χτυπάτε 6 μπισκότα OREO σε ένα multi να γίνουν μικρά κομμάτια.

Μόλις βγάλετε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρείτε το τσέρκι, πασπαλίζετε με τα τριμμένα μπισκότα και προσθέτετε από πάνω τις κομμένες φράουλες και τα υπόλοιπα OREO που έχουν μείνει για ντεκόρ.

allaksogolies

Καλοκαιρινό κέικ φρούτων με τραγανή κρούστα

keik-frouton

Υλικά:

Για την τραγανή κρούστα (streusel)
⅓ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (40g)
¼ κούπας ζάχαρη (50g)
1 κ.γλ. κανέλα
μια πρέζα αλάτι
¼ κούπας παγωμένο βούτυρο (όχι soft), σε μικρά κομμάτια (55g)

Για το κέικ
1⅓ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (170g)
+3 κ.σ. αλεύρι για το πασπάλισμα των φρούτων
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
¾ κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (170g)
1 κούπα ζάχαρη (200g)
1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
3 μεγάλα αυγά
250g ώριμα αλλά σφιχτά βερίκοκα και ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια των 2cm
(περίπου 3 μεγάλα βερίκοκα και 2 μικρά ροδάκινα)
250g ανάμικτα κόκκινα φρούτα (κεράσια, φράουλες, μούρα, βατόμουρα),
τα μεγάλα κομμένα σε κομμάτια (περίπου 2 κούπες)

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 23cm ή ένα στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο 24 ή 26cm.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε τρίβοντας με τα δάχτυλά μας το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να μας χρειαστεί.

3. Κοσκινίζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ή σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε ¼ της κούπας ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα ¾ της ζάχαρης συνεχίζοντας το ανακάτεμα στη μεσαία ταχύτητα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα, τον πάτο του κάδου και το φτερό του μίξερ με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά (η ζάχαρη δε θα έχει διαλυθεί τελείως). Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε για δεύτερη φορά με τη σπάτουλα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ελάχιστα, όσο χρειάζεται για να ενσωματωθεί στη ζύμη. Η ζύμη θα είναι πιο πυκνή από μια κλασική ζύμη κέικ.

4. Πασπαλίζουμε τα κομμένα φρούτα με το αλεύρι (3 κ.σ.) και προσθέτουμε τα μισά στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στη βουτυρωμένη φόρμα και σκορπάμε τα υπόλοιπα φρούτα στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τα φρούτα με το μείγμα του streusel.

5. Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά. Αν βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή, είναι έτοιμο. Μεταφέρουμε την φόρμα σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

kouzinista

 

 
 

 

Χρήστος Πασχαλίδης η αλλιώς Daddy Cool!
Χρήστος Πασχαλίδης η αλλιώς Daddy Cool!

Όταν το σύμπαν συνωμοτεί και δίπλα σε έναν άντρα είναι μια pc freak γυναίκα, τότε ένας φρικαρισμένος μπαμπάς γίνεται cool και θέλει να μοιραστεί μπαμπαδίστικες σκέψεις, έτσι γιατί και οι μπαμπάδες έχουν ψυχή! Είμαι λοιπόν ο Χρήστος, μπαμπάς μιας 6χρονης γλυκιάς ζουζούνας της Ηρώς και παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα τη Λένα. Δεν έχω συνταγή από κάποιο μαγικό φίλτρο που θα σας κάνει τους καλύτερους μπαμπάδες του κόσμου, μαζί όμως θα μοιραστούμε, σκέψεις ανησυχίες,tips και οτιδήποτε έχει να κάνει με το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή ενός άντρα. Τη πατρότητα!


Close