ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά σέλινο και σέλερι αν θέλετε.
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό χοιρινό
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
2 αυγά
1 λεμόνι
κρασί λευκό ξηρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καλοπλένουμε και κόβουμε τα σέλινα.Τα νεροβράζουμε μία φορά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σωτάρουμε το κρέας και το κρεμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.Το σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο ποτήρια νερό. Όταν βράσει το χοιρινό αποσύρουμε και στο ζωμό ρίχνουμε τα σέλινα και τον άνηθο.Τα γυρίζουμε αρκετές φορές για να βράσουν ομοιόμορφα. Δοκιμάζουμε και αφού έχουν βράσει καλά, προσθέτουμε το κρέας και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπώντας στο μούλτι 2 αυγά με χυμό λεμονιού το ρίχνετε άφοβα μέσα στην κατσαρόλα δεν κόβει ποτέ και την κουνάτε πέρα δώθε κι έτοιμο να το απολαύσετε .
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες