Η αθερίνα είναι απο τα πιο θρεπτικα και πλουσια σε ασβεστιο ψαρι αφου τρωγεται μαζι με το κοκαλακι του.Επίσης είναι πανευκόλο να την φτιάξετε και όταν βιάζεστε γιατί δεν θέλει καθάρισμα και τα παιδιά την λατρευουν!
Υλικα
1 κιλο αθερίνα
αλέυρι
θυμάρι
αλάτι
ρίγανη
ελάχιστο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψαρακια μας πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Μόλις στραγγίξουν, σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, τα ανακάτευουμε και στην συνέχεια βαζουμε τα ψαράκια μεσα.
Σε ενα τηγάνι βάζουμε ελαιολάδο να κάψει καλά και ρίχνουμε τα ψαράκια μας μέσα. Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν
Ριχνουμε λεμονάκι και απολαμβάνουμε
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις